Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

El conseller Castells al Japó

Política    

22 d'abril de 2010

Comentaris Cap comentari
etiqueta antoni castells, dèficit fiscal, economia, finançament, generalitat, pressupostos


El Departament d'Economia ens informa amb to triomfalista que el conseller Castells és de viatge al Japó per vendre-hi deute públic català. Això, però, ens planteja algunes preguntes:

1. En lloc d'anar al Japó a buscar uns diners que un dia o altre haurem de tornar, no seria millor evitar que els nostres recursos marxessin a cabassos cap a Madrid un any rere l'altre?

2. Com pot ser que, segons la liquidació dels pressupostos a març del 2010 (pdf), en el primer quart de l'any, només haguem recaptat un cinquè (7.087 milions d'euros) dels ingressos previstos i, en canvi, ja haguem disposat d'un terç (11.093 milions) de la despesa pressupostada (amb una desviació d'uns 4.000 milions d'euros), que ens situa en la ruta d'uns 12.000 milions d'euros de dèficit a final d'any?

Totes les persones informades d'aquest país saben que el futur passa –com a mínim– pel concert econòmic. És una evidència tan gran, que –almenys, a porta tancada– pràcticament tots els consellers de la Generalitat ho admeten. Molts d'ells han de fer autèntics malabarismes per tirar endavant l'obra de Govern. Per dignitat, per necessitat i per justícia hem d'encarar decididament la qüestió del dèficit fiscal. I, sens dubte, l'única solució definitiva és la independència de Catalunya.

lectures 1631 lectures   Comentaris Cap comentari
Imprimir   Enviar article  

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube