Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Els preus de l'energia i dels aliments amenacen l'estabilitat internacional

Notes de premsa    

8 de febrer de 2011

Comentaris Un comentari
etiqueta accés aliments, biocombustibles, conce, inestabilitat, preus aliments, preus energia


Junqueras adverteix que l’encariment de l’energia i dels aliments posa en perill l’estabilitat mundial

Dakar (Senegal), 8 de febrer del 2011. L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha alertat avui, al Fòrum Social Mundial, que milions des persones de països en vies de desenvolupament tenen dificultats per adquirir aliments, arran del recent augment dels preus de l’energia i dels aliments a nivell mundial. L’eurodiputat republicà ha advertit que la manca d’accés als aliments pot desencadenar noves revoltes populars, que faran pujar encara més el preu de l’energia.

En el marc de la conferència del grup parlamentari dels Verds-ALE al Fòrum Social Mundial, titulada ‘Acaparament de terres i d’aigua a l’oest de l’Àfrica’, Junqueras ha dit: ‘Davant de la greu situació de manca d’accés als aliments, els governs del primer món han d’actuar immediatament per estalviar energia, invertir en fonts alternatives i incentivar la producció agrícola amb criteris de proximitat al consumidor’.

L’eurodiputat d’Esquerra ha recordat que els preus energètics elevats han incentivat la producció de biocombustibles i, per aquest motiu, moltes multinacionals han comprat grans extensions agrícoles. D’aquesta manera, milions de pagesos de països en vies de desenvolupament s’han quedat sense les terres on practicaven l’agricultura de subsistència i, amb la pujada dels preus dels aliments, tenen dificultats serioses per adquirir productes alimentaris.

‘Cal una redistribució més equitativa de la renda. No pot ser que, al primer món, el sector bancari hagi acaparat l’increment de renda dels darrers anys, mentre que als països en vies de desenvolupament hagi quedat en mans de companyies exportadores i de la classe dirigent corrupta. Si la renda es concentra, el consum en queda molt afectat, i l’economia s’estanca’, ha explicat Junqueras.

En aquest sentit, l’eurodiputat ha remarcat que els països que se’n surten més bé de la crisi són precisament els que millor han distribuït la renda, com el Brasil, l’Índia o la mateixa Alemanya, amb l’esforç que han fet els governs Schröder i Merkel per invertir en política educativa.

lectures 1250 lectures   Comentaris Un comentari
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

El preu dels aliments ha pujat en el mercat internacional en part per mesures especulatives i fonamentalment per l'augment de la producció de carn a la xina i a l'india, el grà que abans es dedicava a consum humà, ara es dedica a fer pinsos. No arriba ni a un 2% el que es dedica a biocombustibles.
Per evitar futures tensions entre dedicar les terres a producció de biocombustibles o a alimentar a la població els esforços s'haurien de orientar cap el cultiu d'algues, primer perque tenen una ... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube