Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Ofensiva a Europa per TV3 al País Valencià

Notes de premsa    

21 de febrer de 2011

Comentaris Un comentari
etiqueta censura, directiva m, intergrup minories, llibertat dexpressió, país valencià, tv3


(nota de premsa) Brussel·les, 21 de febrer del 2011. Esquerra presentarà una petició al Parlament Europeu per demanar empara a les institucions comunitàries pel tancament de TV3 al País Valencià. Segons l’eurodiputat republicà, Oriol Junqueras, la legislació del Govern valencià contra l’emissió de TV3 al País Valencià vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (article 12), i també la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres, per la qual els estats de la Unió han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals i han d’adoptar mesures per evitar que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacles per a la diversitat lingüística.

‘És intolerable que el Govern Camps censuri mitjans de comunicació utilitzant argúcies jurídiques’, ha afirmat Junqueras.

‘Esgotarem totes les vies polítiques de la UE perquè el PP hagi de fer marxa enrere i que els valencians tornin a veure TV3 de la mateixa manera que poden veure televisions àrabs o de qualsevol altra part del món’, ha reblat l’eurodiputat republicà.

A més de la petició, Oriol Junqueras ha presentat una pregunta parlamentària instant la Comissió Europea a obrir una investigació per escatir si els arguments jurídics i tècnics esgrimits pel Govern Camps a l’hora de tancar les emissions TV3 contravenen la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres.

Finalment, Junqueras ha anunciat que diverses entitats a favor de la llengua, entre elles ACPV i l’OCB, explicaran a l’abril a l’Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües –format per una trentena d’eurodiputats- la situació del català en els diversos territoris de parla catalana.

lectures 1987 lectures   Comentaris Un comentari
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

La intolerància d'aquest president de la Comunitat Valenciana està recolzada pel partit que sempre ha estat governant dictatorialment a Espanya durant anys i panys i ho sap també el PSOE i la Unió Europea, però les pressions que fa el Partit Popular europeu impedeixen que Europa pari els peus de la seva intolerància, cada dia més agreujada per imposicions de fortes i exageradament elevades sancions econòmiques.
Penso que això és una confabulació de l'estat espanyol i les dretes europe... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube