Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Gal·les és un exemple de renaixement polític, i el Regne Unit un exemple de respecte democràtic

Notes de premsa    

3 de març de 2011

Comentaris Un comentari
etiqueta autonomia, cardiff, democràcia, gal·les, plaid cymru, referèndum


(nota de premsa)

• Els gal·lesos decideixen avui en referèndum si restableixen el Parlament nacional, 600 més tard que fos abolit.

• L’eurodiputat d’Esquerra ha afirmat: ‘L’autoconfiança és fonamental per a la prosperitat de les societats’


Cardiff, 03 de març del 2011.
L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha assistit avui a Cardiff al referèndum d’ampliació de l’autonomia de Gal·les, des d’on ha alabat la societat gal·lesa per creure en ella mateixa i convocar un plebiscit per restablir el Parlament nacional, 600 anys més tard que fos abolit. ‘La societat gal·lesa ens demostra que la voluntat d’un poble té molta força, i que pot perdurar durant segles, malgrat la seva aparent dissolució en una entitat estatal’, ha afirmat Junqueras.

‘Eren molts pocs els que vaticinaven que Gal·les tindria autonomia, i ara, a més, la pot reforçar decisivament amb un Parlament que podrà legislar sense haver de demanar permís a Londres’, ha recalcat el republicà.

Junqueras creu que els processos de renaixement polític tenen efectes molt positius en el dinamisme econòmic i cultural d’una societat i, en aquest sentit, ha volgut felicitar especialment els militants del Plaid Cymru per haver treballat durament durant tants anys per despertar políticament la societat gal·lesa.

Així mateix, l’eurodiputat d’Esquerra ha valorat positivament l’actitud del govern del Regne Unit de reconèixer, a la pràctica, la llibertat de les diverses nacions que integren l’estat. ‘La màxima exponent de la dreta conservadora anglesa, la Margaret Thatcher, ja va reconèixer fa més de vint anys que Escòcia i Gal·les tenien el dret a l’autodeterminació. En canvi, hi ha estats com l’espanyol que estan obstinats a ser els últims a introduir els canvis polítics i econòmics europeus’, ha apuntat.

lectures 1173 lectures   Comentaris Un comentari
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

Els catalans estem verds, ( no madurs) perquè españa ens té amb el cap sota l'aigua i tenim por a ofegar-nos.
Que españa no és Anglaterra està ben clar, ni tan sols és i per desgràcia no vol ni ser . Però nosaltres sí que volem ser, què esperem?

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube