Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Junqueras: ‘Esgotarem totes les vies per aconseguir que TV3 es torni a veure al País Valencià’

Notes de premsa    

5 d'abril de 2011

Comentaris 6 comentaris
etiqueta lliure circulació serveis de comunicació, país valencià, tv3


• L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras ha presentat avui la campanya ‘Portem TV3 a Europa’
• Esquerra ha introduït una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu, a la qual els ciutadans s’hi poden adherir per internet

Estrasburg, 5 d’abril del 2011. Esquerra ha presentat avui una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu per demanar a la Comissió Europea que obligui el Govern valencià a restablir el senyal de TV3. Segons que ha explicat l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, la suspensió de l’emissió de TV3 al País Valencià contravé diversos aspectes de la normativa comunitària.

En efecte, d’acord amb l’article 11.2 de la Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries, en vigor a l’Estat espanyol des del 1998 i de ratificació obligatòria pels nous estats membres de la Unió, els Governs estan obligats a facilitar la recepció d’emissores de ràdio i de televisió provinents de territoris veïns.

Així mateix, Esquerra també ha apel·lat a l’obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la UE (art. 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d’informació i expressió (art. 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

Per tot això, Junqueras ha demanat a la Comissió Europea que obri una investigació sobre l’afer i que emprengui les mesures polítiques i legals necessàries perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià. Així mateix, Junqueras ha demanat al Defensor del Poble Europeu que la Comissió Europea faci complir la normativa comunitària.

‘És incomprensible que els valencians puguin rebre televisions per satèl•lit de qualsevol indret del món i, en canvi, no puguin veure TV3’, ha afirmat Junqueras. ‘Va en contra del sentit comú més elemental, i també de la normativa comunitària’, ha reblat l’eurodiputat.

‘Esgotarem totes les vies disponibles per aconseguir que TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià’, ha explicat Junqueras.

Tots els ciutadans que vulguin adherir-se a la petició al Parlament Europeu i a la reclamació al Defensor del Poble Europeu poden fer-ho a la pàgina de Facebook M’adhereixo a ‘Portem TV3 a Europa’, o bé enviant un e-mail a info@esquerra.org, indicant nom i cognoms i municipi.

lectures 1325 lectures   Comentaris 6 comentaris
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

Per cert Sr Junqueres , què és- respecte de TV3 al País Valencià- el que el nostre partit no feu bé quan donà suports a en Zapatero en les dues darreres legislatures espnayoles que conicidiren amb els dos Tripartits.Com és que ni això aconseguirem?.
Vosté no és rsponsable perquè no hi era a la direcció del nostre partit, però m'agradaria saber que n'opina. Sí , sí , sense voler carregar-me res, en pla constructiu. Peruq`n'aprenguem.En tinc una sana curiositat.El convido a fer-ho... Llegir més

Hilari: tu, en canvi, no fas fàstic, fas mandra de llegir. Com tots els trolls que satureu internet. Primer informa't sobre el que parles, i després critica. I si n'ets capaç, sense faltar al respecte.

Endavant amb la iniciativa!

Salut!

Molt de xerrar i poc actuar si ni tan sol ets capaç de volar amb classe turista. En aquesta web et retractes com una persona normal i del carrer.... cada vegada feis mes fastic, normal que la classe treballadora odii la classe politica, perque hos reis de tots nosaltres!

El que no s'entent és que puguin donar suport a un indesitjable pepero o al PP com a partit xenòfob.
Vinga valencians deslligueu-vos d'aquest llast!

5 -10 -20 -tots
1
-
2 >Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube