Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

La Comissió considera que l'abocador tòxic de Cerdanyola podria incomplir la normativa europea

Notes de premsa    

20 de maig de 2011

Comentaris Cap comentari
etiqueta abocador, cerdanyola del vallès, comissió europea, directiva de residus


(nota de premsa)

La Comissió considera que l'abocador tòxic de Cerdanyola podria incomplir la normativa europea


En resposta parlamentària a l’eurodiputat Oriol Junqueras, la Comissió anuncia que demanarà explicacions a les autoritats competents

Brussel·les, 20 de maig del 2011.
Arran d’una pregunta parlamentària de l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, la Comissió Europea ha decidit demanar explicacions sobre l’abocador industrial tòxic de la zona de Can Planas, a Cerdanyola del Vallès. La Comissió considera que l’abocador podria incomplir l’article 13 de la Directiva 2008/98/CE, que obliga les autoritats a vetllar perquè els residus no malmetin ni l’aigua, ni l’aire ni el sòl, i a evitar la mala olor.

Els informes sostenen que el sòl de Can Planas conté substàncies tòxiques en quantitats superiors a la marcada pel Reial Decret 9/2005. D’aquesta manera, a la zona afectada es percep mala olor, a causa de la canalització dels gasos. Així mateix, cal recordar que, com a conseqüència de les reaccions químiques al subsòl, les aigües freàtiques arriben als 47° C.

‘Hem d’aplicar la normativa europea de residus, perquè és la millor manera de garantir la salut pública’, ha afirmat Junqueras. ‘L’abocador de Cerdanyola s’ha de declarar sòl contaminat i, consegüentment, cal descontaminar la zona, per la qualitat de vida dels veïns i per la seva salut’, ha reblat el republicà.
lectures 848 lectures   Comentaris Cap comentari
Imprimir   Enviar article  

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube