Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Oriol Pujol i Felip Puig han de comparèixer immediatament

Política    

20 de juliol de 2012

Comentaris 3 comentaris

CDC ha de fer un pas endavant i aclarir la seva vinculació amb la trama urbanística de Fèlix Millet i el saqueig del Palau. És, senzillament, indispensable per higiene democràtica. En aquest sentit, tal i com ja vam demanar ahir, creiem que els màxims responsables orgànics de CDC, és a dir, Oriol Pujol i Felip Puig han de comparèixer al Parlament de Catalunya a donar explicacions pels fets gravíssims que se’ls imputen vinculats al cas Palau. Així mateix, si CDC no anuncia de manera immediata la compareixença d'Oriol Pujol i de Felip Puig, el grup parlamentari d'Esquerra Republicana en formalitzarà la petició al Registre del Parlament aquest migdia mateix.

Com a republicans sempre hem estat compromesos amb l’aprofundiment democràtic. Creiem que ho hem demostrat tenaçment amb l’impuls de l’Oficina Antifrau o el Projecte de Llei de transparència i d’accés a la informació pública que ara mateix es troba en fase de tramitació parlamentària. També cal subratllar que vam defensar durant tota l’anterior legislatura la màxima informació, transparència, rigor i responsabilitat en el marc de la Comissió d’investigació del cas Palau que es va cloure duent les conclusions de la investigació parlamentària a la Fiscalia.

Les compareixences pel cas Palau han de recaure sobre els màxims càrrecs orgànics de CDC, als que exigim que estiguin a l’alçada de les circumstàncies, donin la cara i totes les explicacions oportunes. CDC no pot parapetar-se rere el catalanisme i l'atac el país. Si aquest és el país que tant asseguren defensar han de posar blanc sobre negre en el cas Palau, precisament per no perjudicar les aspiracions del país en un moment tan important com aquest.

L’acusació de finançament irregular de CDC afecta un partit i no pas a la Presidència de la Generalitat entesa com a institució nacional. En un moment crucial, on tot el país es juga l’esdevenidor, cal actuar amb responsabilitat. Per això, no jugarem la carta d'afeblir la Generalitat. El President de Catalunya no ha de baixar a l’arena de la disputa partidista per un cas de finançament irregular d’un partit. El president de Catalunya ha de centrar-se a dur a terme la seva missió política en un moment tan transcendental. Per això és doblement important que CDC assumeixi la responsabilitat que li pertoca. En aquest sentit cal recordar, especialment al PSC, que quan es va plantejar en comissió la compareixença de Jordi Pujol, Artur Mas i José Montilla, tots els grups (excepte C’s, que ho proposaven) hi van votar en contra. Per responsabilitat i sentit institucional, doncs, són Oriol Pujol i Felip Puig els que han de donar totes les explicacions al Parlament de Catalunya.lectures 3923 lectures   Comentaris 3 comentaris
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

No crec que sigui l'unic partit amb finan¢ament irregular. Aixi doncs aclarim coses, retornem dinrs si cal o posem multes i establim unes normes i controls mes clars per tothom. No permetem que altres aprofitin qualsevol cosa per esfondrar el que volem construir, que segur que hi ha molt d'aixo a l'espectativa.


Doncs jo penso que és una bona decisió: el grup de CDC ha de respondre a la ciutadania donant explicacions; i si no ho fa, llavors sí que ho demanarem per la via parlamentaria. En tot cas crec que hem de donar la oportunitat a CDC d'assumir aquesta responsabilitat per voluntat pròpia i no per imperatiu parlamentari.

Qui ha de donar explicacions, doncs? CDC. Qui sigui de l'estructura orgànica del partit de CDC. El que passa és que no crec que com a catalans ens interessi massa debilitar la... Llegir més

Senyor Junqueras, a veure si ho entenc bé.
La financiació de CDC no te relació amb el Palau de la Generalitat?
Jo fins avui creia que els que ens han estat governant durant 25 dels 32 anys d'autonomia eren els individus que pertanyen a aquesta força política, i pel que sembla el tracte de favors anava en totes direccions, càrrecs, institucions, infraestructures...

I crec recordar també que la fundació de CDC és feia servir com l'instrument per gestionar la corrupció que finançava des... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A
  Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A
  Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube