Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Independència fiscal

25 de juliol de 2012

Comentaris 3 comentaris

Volíem, necessitàvem, un pronunciament clar. Per això sempre hem defensat la caixa i la clau de la caixa davant la proposta de Pacte Fiscal formulada pel Govern, un terme vague, imprecís, susceptible de múltiples interpretacions. No ha estat fàcil, han existit pressions de tota mena i crides al consens per participar d'una cerimònia de la confusió oberta a interpretacions dispars. Finalment, però, el text aprovat per àmplia majoria del Parlament és concloent quan manifesta "la gestió tributària (exacció, gestió, recaptació, liquidació, revisió, sanció i inspecció) de tots els tributs suportats a Catalunya ha de correspondre a l'Agència Tributària de Catalunya, que en serà l'única administració responsable".
 
És un pas endavant, sens cap mena de dubte, perquè per primera vegada el Parlament de Catalunya aposta per la sobirania fiscal i aprova una proposta que denuncia amb absoluta claredat l'espoli fiscal que pateix el país, a la vegada que subratlla "la sistemàtica manca de lleialtat institucional per part de l'Administració General de l'Estat". Finalment, també fa palesa "la desproporció existent entre els nivells de despesa pública gestionada per la Generalitat i els objectius de reducció de dèficit públic que vénen imposats per la Generalitat".
 
Ens sentim satisfets d'haver empès la majoria del Parlament, d'haver participat en la construcció d'una majoria que ha de guanyar el futur, que ha de portar el país cap a la independència i que ho fa fent un primer pas, modest però determinant. Som plenament conscients que la possibilitat que l'Estat espanyol accepti una Catalunya fiscalment sobirana és ínfima. Per això diem que hem fet un primer pas, que tot just hem començat a caminar, i que el repte serà com construïm aquesta Hisenda General de Catalunya com a fonament de la República Catalana.
 
Però no ens equivoquem pas. El camí és llarg i arribar al final del camí, a la independència política, a la constitució de la República Catalana com un estat més d'Europa és l'objectiu que necessita el país i que demanda una creixent majoria social. Som molts més que no havíem estat mai els que estem convençuts que l'única via per garantir la cohesió i benestar social dels nostres compatriotes és una Catalunya lliure i pròspera. Som-hi doncs!


lectures 2909 lectures   Comentaris 3 comentaris
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

Oriol,
jo també sóc un dels que es va sentir decebut amb ERC en el passat recent.
No obstant, gent com tu em fa recuperar l'esperença. El país necessita polítics sincers, de posicionament clar i amb molt de coratge per tirar endavant i superar les adversitats externes, és a dir, Espanya, però també les internes, CiU.

Particularment, penso que hi ha més feina a fer amb aquests últims, bàsicament perquè els de fora fa temps que s'han tret la careta, mentre que CiU segueix mantenint ... Llegir més

Jordi, Comparteixo. I et dic que s'està fent el que es pot. D'una banda la necessitat de conscienciar. D'altra, arrossegar CiU, com dius, conscients de la seva feblesa. És complicat. Si surt bé, de conya, i si no, tinguem clar que haurà estat la darrera oportunitat i ERC restar
à marginal, per sempre més. Demanaria el màxim recolzament. L'Oriol Junqueras i la gent que l'envolta estem donats, treballant en el camí de la llibertat com a poble. Jo m'he trobat, com a regidor al meu poble, am... Llegir més

Oriol, com que no tens posts més recents, t'ho escric aquí amb l'esperança que ho llegeixis i (perquè no? si pot ser) que contestis.

Ara s'està parlant molt d'un pacte estable amb CiU, és d'esperar que si nosaltres ho hem sabut ara, tu ho sàpigues des de fa temps.

Només m'agradaria dir-te que la gent que vam deixar de votar ERC com a consqüència de la investidura de Montilla com a President de la Generalitat, la gent que ens vam sentir traïts al veure que ERC, que era al govern, s'o... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A
  Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A
  Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube