Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Article

Perquè ens en volem sortir, independència!

30 d'agost de 2012

Comentaris 4 comentaris

Al nostre país cada dia som més els partidaris de la independència. Perquè també som conscients que necessitem i mereixem la independència, sabedors que aquesta és l’única manera d’afrontar el futur amb garanties.
 
Durant les tres darreres dècades hem viscut en el miratge autonomista. I lentament però inexorable hem anat constatant les estretors del marc autonòmic espanyol. El procés de l’Estatut, i la posterior sentència del Tribunal Constitucional, han precipitat allò que ja era ben visible però que encara molts es negaven a admetre. L’Espanya plural és una entelèquia, impossible de compatibilitzar amb una mentalitat uniformitzadora espanyola que els darrers anys s’ha aguditzat i manifestat amb tota cruesa.
 
Cada dia que passa els catalans vivim pitjor i, sobretot, molt pitjor del que el nostre esforç i el nostre treball ens hauria de permetre i, com a conseqüència, Catalunya és una mica més dèbil i es troba més acorralada dins l’estat espanyol. L’espoli econòmic propicia un espoli social que empobreix la nostra societat i posa en escac el benestar social de la nostra gent. Ja no és només que els catalans no tinguem un estat propi que defensi els nostres interessos, sinó la certesa que en patim un que ens va sistemàticament a la contra, en tots els àmbits, en tots els sentits, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.
 
I ara, la petició de rescat del Govern de la Generalitat de Catalunya constata la perversió del sistema. Des de Madrid aprofiten els nostres recursos per intervenir el país i posar setge a l’escassa sobirania política que tenim. I dissortadament el Govern de CiU ha recorregut a demanar ajuda a Madrid, sense atrevir-se a fer el que toca, que és construir una hisenda pròpia, allò que el mateix President Mas s’havia compromès a fer i pel qual ja disposo de suport suficient al Parlament. De moment, doncs, la transició nacional de CiU ens ha portat a la pitjor situació d’autogovern dels últims 30 anys, justament quan els nostres conciutadans més necessiten ser amos dels seus impostos i poder així sortir de la crisi. 
 
No hi ha camins del mig i el qui dia passa any empeny fa temps que ja no val. Cada cop  estem una mica pitjor i el resultat és que centenars de milers de catalans ho estan passant molt malament. Si ens en volem sortir, només hi ha un camí, iniciar el procés cap a la sobirania, cap a la consecució d’un estat propi. I si el Govern vol començar per allò que necessitem imperiosament, la independència fiscal, que posi fil a l’agulla. Si és per avançar en aquest camí, l’ajudarem.

lectures 8507 lectures   Comentaris 4 comentaris
Imprimir   Enviar article  

Comentaris

Us comunico que votaré ERC..ja m'he decidit...!!
a veure llegeijo comentaris que en fan pensar que alguns dirigents polítics de ERC i els que segueixen són uns romàntics iluminats.. be
NO SÖC NACIONALISTA SÖC INDEPENDENTISTA... catalunya com nació m'importa ben poc....perque aixó s'ha de superar ...es de l'edat de pedra...sembla un discurs juràsic..
pero malgrat tot...sou els que defensen de forma més clara el que mi'interesa
que el meu fill de 10 anys puqui votar en 8 un estat català... Llegir més

Perdoneu de nou que m' expresi millor en castellà doncs en la meva época el català normatiu era una raresa-
el meu avi...que va arribar a Barcelona, una ciutat ja cosmoposita i industrial amb les fàbriques dels millors cotxes del món despres de Rolls Royce, els Hispano Suiza, en una época que alemanya era una caca seca penjada d'un pal, deia "igual es el ladron que quien aguanta el saco"

Ja pots dir el que vulguis, però si aguantes "el saco" mentres el lladre roba tambe participes, així... Llegir més

La putada del moment és que la gent va tornar a votar CiU, i ara cal fer tota aquesta martingala del "pacte fiscal". Per açò es fa palès que el poble necessita més pedagogia per decidir-se a votar opcions propícies a l'autodeterminació: el votant ha decidit pacte fiscal, fem-ho bé doncs per tal que vegin ben clar quina és la sortida. Pressió total amb el que va decidir la gent i indicacions clares (en arribar a l'atzucac inevitable) de quina és la sortida real: la independència.

Pen... Llegir més

Estic d'acord amb tu amb tot,encara que quan he de parlar amb algun carrec de CIU a Mòra m'he de tapar el nas.NO HE VIST GENT MÉS TRAIDORA!

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament.
   

Més llegits

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A
  Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A
  Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube