Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Darreres entrades

19 de desembre de 2013

La pacificació de Gant

Us faig a mans l'article publicat a l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta el proppassat mes de novembre.

Continua llegint

12 de desembre de 2013

9 de novembre de 2014: 'Vol que Catalunya esdevingui un estat? Vol que sigui un estat independent?

El 9 de novembre del 2014 serà la primera vegada a la història que els ciutadans de Catalunya podran votar sobre la independència. Directament, vot a vot i sense cap matís. Podran votar sí o no a un estat independent. I això és importantíssim, fonamental. Tan important i fonamental que per nosaltres era irrenunciable: el referèndum havia de contenir una pregunta explícita sobre la independència de Catalunya.

Continua llegint

2 de novembre de 2013

Una pregunta clara i explícita

Alguns vaticinen que Esquerra Republicana es quedarà sola defensant una pregunta clara amb resposta explícita. Obliden, però, que també hi ha una gran part de CiU i d'ICV, molts socialistes, la CUP, l'Assamblea Nacional Catalana, Òmnium i m'atreveixo a dir que la majoria -sinó tots- els que van participar a la Via Catalana, que entenen que cal preguntar sobre allò que tothom sap: la independència de Catalunya.

Continua llegint

19 d'octubre de 2013

Un clam de nord a sud

"Que la proposta d'emancipació del país sigui posada a votació és el desig de la immensa majoria de la societat" L'article publicat a La Vanguardia aquesta setmana: Sempre hem dit que abans que independentistes som demòcrates. I fóra d'esperar que entre els que prefereixen seguir sent governats per Madrid també prevalgui aquest criteri. Tanmateix, pel que fa als portaveus de partits com el PSOE o el PP, no sembla pas que així sigui.

Continua llegint
amatpiniella

20 de setembre de 2013

Joaquim Amat-Piniella

En una actualitat que ens obliga a anar a passos de gegant, sovint no podem gaudir del temps necessari per recordar i reflexionar sobre les efemèrides que, en gran mesura, han estat essencials per poder arribar fins on som. Sort en tenim de la societat civil que ens exigeix, constantment, que no oblidem, que reflexionem i que actuem. I això és el que ens proposen moltes entitats, entre elles la seu territorial d’Òmnium Cultural al Gironès.

Continua llegint

14 de maig de 2013

No tancarem cap camí a la democràcia

Entrevista a l'Àgora de TV3 - 13/05/2013

Continua llegint

9 de maig de 2013

Cap Tribunal per damunt la voluntat democràtica dels ciutadans

Avui hem conegut una nova resolució del Tribunal Constitucional espanyol. Res de nou a l'horitzó. L'estat espanyol i les seves institucions segueixen fidels a una tradició vuitcentista, incapaç d'assumir la pluralitat i poruga davant la democràcia, temorosa de la voluntat de la ciutadania. Aquest estat (l'espanyol) arrossega un dèficit democràtic històric i si bé ca'l admetre que amb la fi del franquisme es va produir una reforma substancial, aquesta no va ser capaç de trencar amb els fonaments de quatre dècades de dictadura, per no parlar dels precedents totalitaris que dissortadament tant han caracteritzat el sistema polític espanyol.

Continua llegint

Més llegits

Més comentats

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube