Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Darreres entrades

25 d'abril de 2013

Càntics de llibertat per a un 25 d'abril (publicat el 2007)

Us reprodueixo un article publicat al diari Avui el 25 d'abril de 2007   

Continua llegint

11 d'abril de 2013

A cop de diàleg

L’Escola catalana és un model que garanteix als alumnes coneixements lingüístics solvents, com a mínim, en català i en castellà. La immersió lingüística, aquest model que funciona harmoniosament i amb tants bons resultats, ha estat premiat per Europa. I és, alhora, un model de convivència i de cohesió social. Malgrat tots aquests arguments, el model lingüístic català mai no ha estat del gust d’un Estat espanyol  ben poc interessat en els beneficis que se’n deriven.

Continua llegint

24 de març de 2013

Graells, no hi ha dret

Son molts els veïns, els amics o tants altres ciutadans del nostre país que s’ho estan passant malament, molt malament. La impotència m’aclapara quan veig els efectes devastadors de la crisi multiplicats per un espoli fiscal que posa en escac la societat catalana. No hi ha dret. Perquè si bé és cert que no són bons temps en general, també ho és que els plats trencats els estan pagant els que menys s’ho mereixen i sovint els més vulnerables.

Continua llegint

13 de març de 2013

Què representa el 0,7% de límit de dèficit que ens vol imposar l'Estat espanyol?

Sovint, no acabem de comprendre l'abast de les xifres que tractem i no sóm prou conscients de les conseqüències que poden tenir en la nostra vida quotidiana. Per això el nostre deure és explicar a la gent d’aquest país què signifiquen les retallades de 4500M€ que ens vol imposar l’Estat espanyol fixant un límit de dèficit de la Generalitat del 0,7% del PIB. Fem números. Posem que tanquem tot allò que alguns insisteixen en assenyalar com l’origen de tots els mals: TV3 (235 M€), Catalunya Ràdio (25 M€), el Parlament de Catalunya sencer (55M€), i les delegacions exteriors de Catalunya (2,5M€).

Continua llegint

18 de febrer de 2013

Sapiguem estar a l'alçada del moment que ens toca viure

Tal dia com avui, un 18 de febrer de 2006, una gernació de catalans vam participar en la mobilització convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir 'Som una nació. Tenim el dret a decidir'. Aquella manifestació va ser un punt d'inflexió en la capacitat de mobilització d'una societat que podia semblar endormiscada.   Aquell dia ens manifestàvem a favor de la voluntat sobirana del Parlament de Catalunya -que havia aprovat per àmplia majoria un Estatut ambiciós- i en contra de les retallades que planaven sobre l'Estatut l'endemà mateix d'haver estat aprovat.

Continua llegint

11 de febrer de 2013

Celestí V i la “mata de jonc”

Us reprodueixo un article publicat a l'Avui el 29 d'agost de 2007.

Continua llegint

Més llegits

Més comentats

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube