Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Darreres entrades

24 de gener de 2013

L’abisme laboral de Catalunya

Avui s’ha constatat tristament que Catalunya ha assolit un rècord negatiu en termes d’atur. L’Enquesta de Població Activa assenyala que Catalunya ja arriba a 885.100 aturats, xifra equivalent al 23,96% de la població activa. A més, hem sabut que al llarg del 2012 s’han destruït un total de 195.400 llocs de treball. En la història recent, el màxim nivell d’atur s’havia assolit en el primer trimestre de 1985 amb una taxa del 22,8% de la població activa.

Continua llegint

7 de gener de 2013

L'AVE arriba a Figueres

Una de les poques coses clares del tram d’alta velocitat que s’inaugura avui és que arriba amb molts anys de retard. De fet, però, nosaltres som partidaris d’un altre tipus de velocitat: la que hauríem d’agafar per fer el referèndum i posar-nos a treballar amb les nostres pròpies eines i recursos per sortir de la crisi. Perquè en el fons, la solució de l'AVE per al transport de persones entre capitals relativament pròximes és una solució pròpia de nou rics, pròpia d’un Estat espanyol que concep les infraestructures no pas amb criteris econòmics sinó amb criteris polítics, cosa que explica perquè l’AVE connectarà amb Europa vint anys després que connectés Madrid amb Sevilla.

Continua llegint

28 de novembre de 2012

El país avança

Com sempre hem defensat, és imprescindible que celebrem el referèndum per la independència el més aviat millor. Ho justifiquen motius polítics, socials i econòmics. I al mateix temps, necessitem transitar el camí fins al referèndum reduint la duresa de la crisi sobre aquells que més la pateixen i demanant esforços a aquells que encara tenen capacitat per fer-ne. Caldrà doncs, introduir canvis en la política d’ingressos i despeses de la Generalitat, per fer-la més justa i efectiva.

Continua llegint

24 d'octubre de 2012

Euskal Herria Bildu aurrera!

Que una candidatura d'esquerres i independentista com EH Bildu hagi irromput com a segona força política basca (segona a Àlaba i Biscaia i primera a Guipúscoa) és determinant en l'escenari polític basc. El PNB, guanyador clar de les eleccions, té ara l'oportunitat d'estendre la mà a EH Bildu per sumar una majoria nacional i social que no tindrà aturador.   I aquesta és la gran diferència respecte anteriors eleccions.

Continua llegint
<1...23456...57>

Més llegits

Més comentats

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube