Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Darreres entrades

11 de maig de 2009

La directiva Bolkenstein i el comerç català

Per fi, el Govern espanyol ha cedit a la pressió dels plantejaments del Govern català i ha derivat a les comunitats autònomes (CCAA) la responsabilitat de transposar la Directiva de liberalització dels serveis (coneguda com a “directiva Bolkenstein”), en què Catalunya es juga la pervivència del seu model de distribució comercial. La bona feina feta pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) ha culminat en un acord satisfactori per al comerç català, en què també hi han tingut un paper molt rellevant les patronals i les associacions de representació i foment del petit i mitjà comerç.

Continua llegint

7 de maig de 2009

Les universitats en la cursa per la innovació

Les universitats europees han d’eliminar les barreres entre els estats per tal de guanyar la cursa a les universitats americanes i a les asiàtiques, d’aquí que la importància de l’adaptació del nostre ensenyament superior és fonamental per assumir el repte perquè la UE esdevingui una potència d’àmbit mundial en la captació del talent i en la innovació tecnològica. És per aquest motiu que, del 27 al 29 d’abril, es va celebrar la trobada de ministres a la cimera de Lovaina.

Continua llegint

4 de maig de 2009

Els reptes de l'educació en temps de crisi

Replantejar situacions adverses per trobar solucions. Buscar respostes a preguntes complicades. Crisi pot ser un terme positiu o, almenys, una part del seu camp semàntic. Crisi, entenc, és replantejament. De manera urgent, cal impulsar el món educatiu. L'educació és sempre un valor segur. Fa uns dies reclamava un bon sistema de finançament per poder millorar el sistema educatiu arreu dels Països Catalans.

Continua llegint

29 d'abril de 2009

Del ferrocarril radial a l'AVE radial

El model de desenvolupament de les grans infraestructures com el tren d'alta velocitat, representa un dels exemples més clars del centralisme intrínsec de l'Estat espanyol. L'estructura radial del ferrocarril del segle XIX ja pecava d'una visió extremadament centralista i d'una nul•la vocació europeista, però encara és més escandalós que aquesta visió continuï vigent en ple segle XXI en el marc de la Unió Europea i en una economia globalitzada.

Continua llegint

26 d'abril de 2009

Intervenció pública als bancs o passivitat?

En els darrers mesos, a mesura que el fantasma de la crisi econòmica s’ha anat fent ben real, els governs i els bancs s’han passat les responsabilitats els uns als altres. I, sovint, s’han acusat mútuament de ser-ne els culpables o de no fer tot el possible per combatre-la. Els uns insisteixen en la ineficàcia del sector públic en donar suport al sistema financer; i els altres asseguren que són els bancs els que no presten a les empreses i als ciutadans les ingents quantitats de diners que els estats han posat a la disposició d’aquestes entitats.

Continua llegint

24 d'abril de 2009

Per a la sortida de la crisi: esforç públic i privat

Des del 2004, Banesto dirigeix una política activa i d’expansió a Catalunya. El 2007 comptava amb més de 327 sucursals, el que suposa un augment del 44% en dos anys. El 2008, Banesto, va guanyar 12 milions d’euros a Catalunya. Aquesta política d’expansió és coherent amb l’acord d’impulsar una línia de finançament exclusiva de 350 milions d’euros per al desenvolupament empresarial de Catalunya, fruit d’una iniciativa pública i privada de col•laboració entre el Banesto i ACC10, Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.

Continua llegint

20 d'abril de 2009

La transparència de Joan Tardà

La monarquia borbònica no ha despertat mai gaire simpatia al nostre país. Entre d’altres raons perquè el 1966 Juan Carlos va ser nomenat successor a títol de rei per Franco. Així, a la mort del dictador, mai no vam poder escollir el futur que volíem, i la Transició va frustrar les expectatives de molts dels antifranquistes. Aquesta manca de legitimitat democràtica continua sent perceptible en el present.

Continua llegint

14 d'abril de 2009

Un cop de totxo a l'especulació

La Unió Europea ha aprovat recentment l’informe Auken, pel qual es denuncia l’especulació immobiliària desmesurada i es congelen tant els fons a l’Estat espanyol destinats a la construcció massiva d’habitatges a llocs com el País Valencià, els plans urbanístics aprovats que no contemplin l’equilibri mediambiental allà on s’executen, així com la condemna als abusos comesos fins ara en l’entorn paisatgístic valencià.

Continua llegint

19 de març de 2009

Iniciatives amb bon gust

L’any 2008, el DIUE (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa) va posar en marxa el programa PROFIT, amb la intenció de millorar la formació en llengua catalana dels treballadors nouvinguts del gremi de la restauració. El projecte comptava amb una vuitantena de cursos de vint hores setmanals que s’impartien en el mateix lloc de treball dels alumnes, arreu del Principat. L’objectiu era proporcionar el vocabulari i les estructures lingüístiques necessàries perquè quasi set-centes persones (que, en general, tenien un domini mínim de la llengua catalana) assolissin els recursos necessaris per usar el català en el seu lloc de treball.

Continua llegint

16 de març de 2009

El més important

Després d’haver repassat tot allò que no té importància i allò que sí que en té en els dos articles publicats el gener i el febrer de 1928, el doctor Carles Cardó completa la seva tríada amb un tercer escrit aparegut el mes de març sota el títol “L’honestedat, màxima importància”. Malauradament, reflexionar sobre el paper de l’honestedat en el servei dels ideals no resulta pas gaire fàcil, atès que “la tortuositat humana complica els camins de l’èxit”, en fer que “l’element inhonest” sembli “indispensable”.

Continua llegint

Més llegits

Més comentats

Darrers comentaris


Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube