Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


Darreres entrades

18 de maig de 2012

Conferència al Fórum Europa Tribuna Catalunya

El passat 23 de febrer el Cercle d'Economia em va convidar a pronunciar la conferència «Propostes per sortir de la crisi. Un New Deal per a Catalunya». Així va començar un cicle de conferències que s'allargarà fins just abans de l'estiu, i que servirà per explicar el diagnòstic que ERC fa de la crisi econòmica i, sobretot, quines són les propostes que ofereix al país per intentar redreçar la gravíssima situació que estem vivint.

Continua llegint

15 de maig de 2012

Els que volem sortir del forat

Davant la gravíssima situació que viu el país, davant els centenars de milers de catalans a l’atur, dels joves sense perspectives de futur o dels empresaris escanyats per la manca de crèdit, els partits polítics catalans hem d’actuar amb seriositat i rigor, però també amb valentia i decisió. I en aquest sentit, dins el panorama polític català s’intueixen dues línies prou diferenciades: d’una banda aquells que no estan disposats a canviar res ni a arriscar res, i de l’altra, aquells que conscients del moment històric que vivim i de la urgència de trobar solucions reals, plantegem propostes concretes que facin avançar al país.

Continua llegint

14 de maig de 2012

Honorable Conseller Recoder

A continuació adjunto la carta oberta que he adreçat a l'honorable Conseller Lluís Recoder en relació a la protesta ciutadana #novullpagar i la situació de les autopistes al nostre país. En la carta hem deixat establerta quina és la nostra posició abans de la reunió del grup de reordenació de peatges que el mateix conseller ha convocat per aquest vespre. Esperem que aquesta reunió no sigui només un acte de cara a la galeria sinó que serveixi per fer un front comú per prendre mesures pràctiques i concretes contra el greuge que patim els catalans cada cop que ens volem desplaçar pel nostre país.

Continua llegint

7 de maig de 2012

L’eclipsi del “Lusitània”

Us reprodueixo un article aparegut just ara fa un any en diverses publicacions de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta

Continua llegint

25 d'abril de 2012

Aquest dissabte, a València

A València, aquest dissabte, commemorem el 25 d'abril, la batalla d'Almansa, el pròleg de l'11 de setembre. Tal com fa la dita “el mal d'Almansa a tots alcança”. És per això que cal que tota la nació es mobilitzi, la manifestació de València ha de tenir caràcter nacional, perquè com la història ens demostra, allò que passi a València acaba transcendint al Principat. Tots som un i un som tots i quan ens toquen a un ens toquen a tots.

Continua llegint

22 d'abril de 2012

23 d’abril: un clam en defensa de la nostra llengua als Països Catalans

Aquesta diada de Sant Jordi ha de ser un clam a favor del català a tots els Països Catalans. Un clam en defensa de l’escola en català a tota la nació, molt especialment a les Illes i al País Valencià, territoris on des del mateix Govern s’ha posat setge a l’ensenyament en català. Però també, més que mai, al Principat, precisament ara que hi ha una ofensiva política i judicial contra l’escola catalana, contra un model de convivència exemplar.

Continua llegint

20 d'abril de 2012

O caixa o faixa

L’espoli fiscal que pateix Catalunya és un espoli social. Perquè és injust, escanya la nostra economia i el nostre benestar. L’única solució real i definitiva als nostres problemes econòmics i socials és la de fer avançar el país cap a la consecució d’un estat propi dins la UE en la forma d’una República catalana. I els fets del Govern i del president Mas, en canvi, no van en la direcció d’aquest camí, o com a mínim, no plantegen avançar ni tan lluny ni tan ràpid com el país necessita i nosaltres desitgem.

Continua llegint

17 d'abril de 2012

Audàcia i determinació contra l'espoli fiscal i social

  Aquest dijous he estat cridat pel Molt Honorable President Artur Mas al Palau de la Generalitat per tractar de l'hora greu que viu el país, la gent i les nostres institucions. Les dificultats i la gravetat de la crisi que patim mereixen solucions alternatives a les que ens ha brindat el pacte entre CiU i el PP. Perquè fins ara, i malgrat tots els esforços, patiments i retallades, del pacte de CiU amb el PP no n'ha sortit cap solució concreta ni cap avenç significatiu, ni en l'àmbit econòmic, ni en l'àmbit social, i molt menys en l'àmbit nacional.

Continua llegint

11 d'abril de 2012

L’Estat espanyol ens espolia encara més

El Govern espanyol ha anunciat que reduirà dues partides pressupostàries essencials de l’Estat del Benestar, les de sanitat i educació, en 10.000 milions d’euros. Com que són competències autonòmiques, i com que l’Estat espanyol no hi ha manera que entengui que cal suprimir ministeris sense competències (Sanitat, Educació, Cultura, Agricultura i la secretaria d’Estat d’Habitatge) , és de preveure que faci recaure el pes de la retallada al damunt de les autonomies.

Continua llegint
<1...56789...57>

Més llegits

Més comentats

Darrers comentaris

 • som mallorqui y te puedes quedar en tu tierra;Mallorca
  TONI QUART. 10.12.2017. 19:29 h
  A Leges Palatinae
 • Sr.Junqueras: Me dirijo a usted, porque estoy convencida
  Nieves Muñoz lopez. 22.10.2017. 11:48 h
  A Castellio contra Calví

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
 • Sindicació RSS
 • Troba'ns al Twitter
 • Troba'ns al Facebook
 • Troba'ns al Flickr
 • Troba'ns al Youtube