Logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya

Logotip Oriol JunqUEras


La persona

Vaig néixer l'11 d'abril de1969 al barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona. Quan tenia 2 anys, amb la família ens vam traslladar a Sant Vicenç dels Horts, a la comarca del Baix Llobregat. El meu pare era catedràtic d'institut i la meva mare, infermera. Des de ben jove vaig treballar l'hort i els camps d'ametllers i oliveres que amb la família teníem a Castellbell i el Vilar, al Bages.


A Sant Vicenç, viviem al costat d'un camp de barracons que encara allotjaven víctimes dels aiguats del Vallès del 1962. Hi havia destinades unes monges italianes que hi dirigien una llar d'infants, i van ser aquestes monges les que van proposar als meus pares que estudiés al Liceu Italià de Barcelona, on vaig fer tota l'educació obligatòria.
per la qual cosa, la meva formació va ser en la llengua de Dante Alighieri, l'italià. - See more at: http://www.junqueras.cat/la-persona#sthash.4Hbolnq8.dpuf
per la qual cosa, la meva formació va ser en la llengua de Dante Alighieri, l'italià. - See more at: http://www.junqueras.cat/la-persona#sthash.4Hbolnq8.dpuf

Després, un cop ja a la universitat, vaig cursar estudis d'Econòmiques a la UB i em vaig afiliar a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), sindicat d'estudiants del que en seria secretari nacional de Finances. Tot i això, vaig acabar inclinant-me per matricular-me a història a la UAB. Per tant, sóc llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic. I de fet, encara dono classes a la UAB, concretament "Història premoderna de l'Àsia Oriental" i "Les bases del Món Modern".

Al llarg de la meva vida he col·laborat a Catalunya Ràdio, RAC1 i RNE en programes com "En guàrdia", "El nas de Cleopatra", "Minoria Absoluta" o "Las mañanas de Radio 1", i he estat guionista i assessor en sèries documentals de televisió com "L'Onze de Setembre de 1714", "Els maquis: la guerra silenciada", "Conviure amb el risc" o "Barcelona sota el franquisme".

També vaig ser promotor de la plataforma Sobirania i Progrés i membre del Consell Directiu de la Institució Cultural de la Franja de Ponent. A més a més, sóc soci del Centre Excursionista de Sant Vicenç dels Horts i de l'Orfeó Vicentí.

També sóc autor i coautor de diversos llibres, entre d'altres:

Els catalans i Cuba
, 1998.

La batalla de l'Ebre. Història, paisatge, patrimoni, 1999.

La presó Model de Barcelona, 2000.

Manel Girona, el banc de barcelona i el canal d'Urgell. Pagesos i burgesos en l'articulació del territori, 2003.
Guerres dels catalans, 2003.

Guerra, economia i política a la Catalunya de l'alta edat moderna, 2005.

Economia i pensament econòmic a la Catalunya de l'alta edat moderna (1520-1630), 2006.
Camí de Sicília, 2008
Les proclames de sobirania de Catalunya (1640-1939), 2009Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

President d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Segueix-me
al Twitter @junqueras
i al Facebook

Rep els apunts al correu   
avís legal
En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, i de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades estan emmagatzemades en un fitxer automatitzat titularitat d’Esquerra Republicana de Catalunya que té per finalitat l’enviament dels titulars del web junqueras.cat. Si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Instagram

Twitter


© 2013, Oriol Junqueras
Alguns dels drets reservats
  • Sindicació RSS
  • Troba'ns al Twitter
  • Troba'ns al Facebook
  • Troba'ns al Flickr
  • Troba'ns al Youtube